Referater 2007-08

Home Page

10.6.08
Her er en sidste hilsen i denne sæson.
Klubbens forårsafslutning i fredags havde samlet kun 4, 2 spillere og ledelsen, men da Martin var fraværende gennemførte vi aftenen med 2 x 2 hold. Stedet vari Hansens familiehave (efter Martins ønske) med god dansk mad (stegt ål og rødspætte) men med et meget ringe øludvalg, ceres lys og mørk! Så efter maden kom der et initiativ fra spillerne (Bent og Frits) om at flytte os til et sted med både storskærm og et godt øludvalg. Begge dele fandt vi i valby og kunne slutte sæsonen på bedste vis med masser af godt øl og en spændende men ikke velspillet kamp som tyrkiet vandt.

Vi ses om små 2 måneder.

Hilsen

Finn

29.5.08
Kære spillere,
En af Schlüter-regeringens opfindelser var jo at demontere 1.maj som en kamp- og frihedsmarkering ved at gøre grundlovsdag til en offentlig fridag. Det generer os normalt ikke (så meget) men lige i år rammer det også en torsdag – og derved også os direkte. Så der er en ekstra pause til at pleje småskader inden sæsonens absolut sidste kamp d. 12.6.
Torsdagens kamp mellem et 4 mands formandshold og et 5 mands næstformandshold forløb efter en ganske lige start med et ligge plus til formandsholdet, som i dagsformen var bedre ikke mindst defensivt. Slut blev en lilel sejr på 11 – 8, som i realiteten var forårsaget af en kort offensiv opblussen midt i kampen, som gav et målforspring. Der var desværre et par episoder i form af sammenstød i den ellers fredsommelige kamp som har givet klubbens ansvarlige ledelse grund til eftertanke. Hvis disse kan få en materiel form (et oplæg9 vil de blive lagt frem senest under sommerafslutningen d. 20.6.

Husk nu at give besked til Mogens om jeres deltagelse.

ses d. 12

5.6.08
Kære spillere,
Klubben går ud fra at i kan løsrive jer fra det spændende centraeuropæiske opgør mellem polen og østrig på torsdag.

 

Efter mange opfordringer har klubledelsen nu udformet et sæt nye regler, som skal afprøves på torsdag.

Nye regler:

Hjørnespark og indkast ændres til indspark (modstander min. 5 m. væk) (skal begrænse sammenstød i luftrummet).

Målmand skal blive på stregen – må kun gå et skrift frem og ikke takle offensivt ude på banen. Målmanden skal primært blokere og ikke være bolderobrer. Desuden skal der være rotation på målmandsposten, således at alle spillere på skift står på mål.

Skud på mål må kun ske fra en afstand svarende til 11-metercirklen (håndbold).

Også ved lige holdstørrelser på 4 eller 5 skal der altid være en spiller på modstanderens banehalvdel (på den måde vil der blive plads til skud på mål også når langskud begrænses).

Og så skal alle forpligtes til at gribe ind, dvs. kræve spilstop, frispark og påtale ved brud på allerede eksisterende regler:

Ingen tacklinger bagfra/fra siden (FIFA-reglen).

Hold i banden undser kamp om bolden.

Vi tror ikke at udvisningsstraffe har nogen præventiv effekt,men at de vil rumme en risiko for strategisk anvendelse under hektiske afslutninger – derfor heller en kollektiv påtale.

 

Hvad angår Birgers efterlysning af kriterier for udtagelse kan vi enten henvise til Morten Olsens svar, da han blev spurgt hvorfor der ien Aab’ere var på landsholdet: Jeg udtager kun efter dagsformen, men den kan være svær at gennenmskue – både for hr.Olsen og for os.

 

hilsen
Klubledelsen ved Mogens og Finn
22.5.08
Kære spillere,
Vi nærmer os nu de sidste kampe i denne sæson. Til torsdagen kam p hele formandsskabet igen mødt op og med 6 andre kunne vi spille med 2 x 4 mandshold efter den klassiske model.
Kampen var på alle måder ret jævnbyrdig omend ikke gennemført i et hæsblæsende tempo. Formandsholdet kom ret tidligt i kampen foran men højst med et par mål og kombinationen af godt målmandsspil på næstformandsholdet og sløset forsvar på formandsholdet bragte balance i regnskabet. Hen mod kampens slutning var formandsholdet igen foran men en ekstra kraftanstrengelse fra Frits bragte balance i regnskabet til resultatet 11 – 11. Der var desværee ikke som i onsdagens finale i Moskva tid til omkamp og straffespark – det må vente til næste gang.
Formandsholdet nedlagde under kampen en protest mod fejl i dommerbordets optælling af mål (til skade for formandsholdet) men efter kampen har holdet trukket protesten tilbage for ikke at skade den gode stemning og risikire ophidsede tilskuere med romerlys til næste kamp.

det er på torsdag og her bør man hav gjort op med sig selv , sin familie og kalender om man vil deltage i festlighederne d. 20.6 i de små haver på frb.
Mogens er tovholder på det arrangement og alle undtagen Birger, der lige har sagt fra, skal give besked til Mogens – enten personligt på torsdag eller via mail.

vi ses kl. 22 på torsdag

Finn

15.5.08
Kære spillere,
10 spillere mødet frem til en længe imødeset gang bold efter ugers afbræk. I næstformandens fravær valgte formanden at opdele hold efter farve, de hvide mod de farvede, vel vidende at denne farvekode har en lang og grum forhistorie. Og resultatet af gårsdagens kamp blev da også det ventede resultat, det hvide hold vandt en overbevisende sejr på 19-13, baseret på bedre pasningsspil og mere energisk forsvarsspil. Og som det ofte går i sådanne kampe var det sorte hold dem, der fik stolpe ud skud, mens det hvide fik stolpe ind. Sejren kan der ikke indvendes noget mod .- revanche om en uge.
Sæsonens nærmer sig sin afslutning, der er 2 gange tilbage i maj (Martin har allere meldt fra), grundlovsdagen tager en kampdag fra os og det er nok realistisk at vi spiller sidste gang i foråssæsonen d. 12. juni.

Vi skal også finde en dato for forårsafslutningen – et forslag herfra er fredag d. 13. juni kl. 18.
I omklædningsrummet igår var der flere forslag om at flytte det til de små haver på Frederiksberg – men da formandsskabet ikke har en førsthåndserfaring med disse steder, vil vi meget gerne overdrage det til en af klubbens eksperter på området, Martin og Frits, at vælge sted – så snart der er kommer tilbagemeldinger om datoen passer.

ses på torsdag

Finn

17.4.08
Kære spillere,
Torsdagen kamp mellem to 4-mandshold, formands og næstformandsshold, startede med at næstformandsholdet top teten og første i begyndelsen – indtil formandsholdet fik styr på sit spil og begýndte at lægge e konstant pres på næstformandsholdet. Det gav efterhånden et míndre overtag og en føring i mål men mod slutningen af kampen blev formandsholdetstræfsikkerhed mindre og næstformandsholdet fik scoret et par hurtige kontramål – og med få sekuder af kamptiden tilbage greb næstformanden kontant ind i spillet og taklede på bedste italienske vis John ud af kampen.
Den blev afblæst ort efter ved stillingen 19-19 – et resultat der kræver revanche, men først efter kr. himmelfartsdag, da formanden er på turne for at finde sponsorer.

ses men først efter kr.himmelfartsdag – næstformanden tager over så længe og har ansvaret for at der er styr på tropperne.

Finn

10.4.08
Kære spillere,
Torsdagens kamp (eller kampe) gave en længe vetet oprejsning til formandsholdet, som efter to dårlige kampe viste moral og slog til – i den grad at næstformandsholdet aldrig rigtig kom igang med sit eget spil. Det var muligvis også hæmmet af at have en udskiftningsspiller, som de dog ikke fandt på at bruge til at løbe formandsholdet ned. Kampen startede med at næstformandsholdet bragte sig foran, men det tændte kun formandsholdet som på kort tid, godt hjulpet af en målsøgende Frits, havde bragt sig pænt foran. Det blev billedet af denne først kamp, som efter en række både flotte mål og lidt heldige kontraer blev stoppet ved 10 – 1. Da Lars på nsætformandsholdet ikke kunne få tilslutning til en udskiftning på holdene blev andet sæt sat igang. Også denne gang kom næstformandsholdet foran med 1 – 0, men så blev der lukket af, ikke helt så tæt som i første kamp, men stadig sådan at formandsholdet havde en komfortabel føring kampen ud og sluttede med resultatet 15-7.
Næste gang har Palle meldt fra og detr skulle betyde, at vi møde 10 mand op – hvis ikke enkelte spillere på næstformandsholdet har fået en længerevarende depression. Holdlægen er jo stadig i Vietnam og kan ikke skaffe antidepressive remedier, så en evt. depression fra kampen skal løbes væk.

ses på torsdag

Finn (skrevet i flyveren på vej hjem efter et forgæves forsøg på at købe nye spillere, det ud til at Milan kom os i forkøbet mht Ronaldinho)

Finn Hansson

3.4.08
Kære spillere,
Torsdagens kamp var endnu et smerteligt nederlag til formandsholdet, men denne gang heldigvis til et 5 mandshold under LEDELSE af næstformanden – ikke som sidst til en selvstyrende gruppe. 5 mandsholdet formåede igår at benytte deres overtal ved i bedste håndboldstil at spille formandsholdets forsvar tyndt. Når det så damtidig var en aften hvor formandsholdets skud på stolperne, vi talte 3-4, alle var stolpe ud og næstformandsholdets ditoo alle stolpe ind, så tippede balancen i kampen ret hurtigt over til næstformandsholdets fordel med tilsvarende målscoringer til følge. Slutresultatet på 18 eller 19 -11 taler sit klare sprog om denne kamp. Den eneste trøst er vel, at der er basis for forbedringer for formandsholdets spillere til næste gang.

hav en god weekend

Finn
27.3.08
Kære spillere,
Torsdagens kamp blev en lidt omskiftelig affære – først startede et 5 mands formandshold mod et stærkt besat 4 mandshold med at få ganske godt styr på forsvar og angreb – et stykke tid ind i kampen fik John en skade i skulderen og gik ud i en periode. Det betød en omstilling til to 4 mandshold idet formanden for almenvellets skyld forlod sit stærke hold og gik over og dannede et nyt formandshold. Det gamle formandshold viste nu en formidabel kampvilje som omsatte sig i et stærkt forsvar (var det måske for at vise at man godt kunne undvære formandsskabet?) og selv efter at John kom tilbage med nedsat spillekraft og det tidligere 4-mandshold nu blev til 5, så forblev styrkeforholdet til fordel for 4 mandsholdet, som kampen igennem forøgede sit forspring til en sikker 4 måls sejr (12-8). 5 mandsholdet havde bolden meget men samspil og skudevner var ikke i højsædet den aften, så endnu engang et nederlag til formandsholdet.

afbud fra Kurt og Michael (som skal træne i Vietnam de næste 4 gange)

vi andre ses på torsdag

Finn

 

13.3.08
Kære spillere,
Dagens kamp var den sidste inden påskepausen (husk at formen ikke lene holdes vedlige af påskebryg!!). De to 5 mandshold starten et hæsblæsende tempo og næstformandens hold med mange hurtige angribere pressede formandsholdet og kunne holde sig i front i den første del af kampen. Men efter et par dårlige kampe af formandsholdet fik det stillet sit forsvar godt og begyndte at erobre bolde og sætte kontraspillet i system – bedst illustreret ved det mål Søren lavede ved at styre en lang aflevering direkte i mål. En serie kontramål knækkede næstformandsholdet som ikke igen kunne få kontrol over kampen, der retfærdigt endte med en sejr til formandsholdet på 19-15.
Nu er der 14 dage til endte at nyde sejren eller slikke sårene og så går det løs igen d. 27.3.

God påske

Finn

Finn Hansson

 

7.3.08
Kære spillere,
Udfaldet af torsdagens  4 mod 4 kamp har gjort det nødvendigt med et langt tilløb for at skrive referatet. Resultatet skal afsløres med det samme, det blev ikke uafgjort!!
Formandsholdet begyndte godt men med John fra næstformandsholdet i forrygende skudhumør, især på langskud i kontra når målet var tomt, og samtidig en dag, hvor formandsholdets kollektive skudevner ikke rakte ret langt, blev formandsholdet spillet ned og nederlaget på 19-11 er nok et ganske godt billede af kampen.
Vi har en kamp inden påske så på gensyn på torsdag.

god weekend
Finn

28.2.08

Kære spillere,
Torsdagens kamp blev mellem et 4 mands og et 5 mands hold, da Jan sov over sig! Formandsholdet var på 4 og næstformandsholdet på 5. Det blev en utrolig spændende og intensiv kamp, hvor holdene skiftedes til at have en lille føring, bl.a. fordi som en af spillerne, Lars, udtalte til en af de landsdækkende medier: formanden havde en stor aften på mål med mange superredninger!
Kampreferatet følger modellen fra Festen, der er hhv. en gul og en grøn version som kan vælges efter behov:
Gul version: Næstformandsholdet fik kampen igennem sjældent udbytte af sit numeriske overtag i angrebet, da spillet var for omstændeligt og formandsholdets forsvar bravt kæmpende. Formandsholdets forsvarsarbejde sled dog på kræfterne til det offensive, som sjældent blev rigtig effektivt. Dog kom formandsholdet foran i de sidste minutter efter at være rykket fra 10-6 til 10-10. med få minutter tilbage kom formandsholdet foran 13-12, men kræfterne rakte ikke til at komsolidere sejren og på et par gode mål fra næstformandsholdet endte kampen 14-13 til de 5. Formandsholdets sidste forsøg (inden for målrammen) blev ikke godkendt da kampen var afblæst. resultatet må siges at være et rimeligt udtryk for at næstformandsholdet var spilstyrende (omend i nedsat tempo) det meste af kampen.
Grøn version:  Næstformandsholdet fik kampen igennem sjældent udbytte af sit numeriske overtag i angrebet, da spillet var for omstændeligt og formandsholdets forsvar bravt kæmpende. Formandsholdets forsvarsarbejde sled dog på kræfterne til det offensive, som sjældent blev rigtig effektivt. Dog kom formandsholdet foran i de sidste minutter efter at være rykket fra 10-6 til 10-10. med få minutter tilbage kom formandsholdet foran 13-12, dernæst mobiliserede næstformandsholdet sine sidste kræfter og scorede to mål, inden formandsholdet i kampens absolut sidste sekunder fik et mål godkendt. resultatet 14-14 var et godt udtryk for en god men hård kamp.
uanset hvilken version der foretrækkes er der erklæret omkamp på torsdag
god weekend
Finn

21.2.08
Kære spillere,
torsdagen kamp mellem to firmandshold – helt efter traditionen med en delt ledelsen var en god opvarmning til fredagens store begivenhed – julefrokosten kl. 18 på Grappa, hvor Frits har overraskelser med.
Efter en lidt lngsom start hvor formandsholdet to teten, kom næstformandsholdet igen og var forand 5-4, formandsholdet udlignede og stillingen 5-5 holdt længe, ikke mindst fordi de to målmænd, Bent og Birger lukkede godt af. Efter pausen satsede formandsholdet mere på hurtige kontraangreb og langskud og lavede 5 hurtige mål – det forspring kunne næstformandsholdet ikke rigtig gøre noget ved og trods en meget energisk indsats endte kampen 13-7 til formandsholdet – det sidste mål sat ind af Bent, i sportpressesprog ‘en ren perle’ – under alle omstændigheder et flot langskud.

Ses i aften

Finn

 

14.2.08
Kære spillere,
Torsdagens kamp var igen en 4 mod 5 holds kamp, et 4 mands formandshold og et 5 mands næstformandshold. Kampne bød på come back til kassereren efter slaget i øjet for nogle kampe siden. Kort efter kampens start skete der så det uheldige at et skud blev rettet af og ramte Jan på samme øje – brillerne rev igen hul på næsen og jan måtte holde nogle minutters pause. Mens den nye mand i målet ikke var kommet i gang lavede formandsholdet nogle mål og var foran da Jan kom tilbage. Næstformandsholdet kæmpede hårdt for at  komme op og kampen var måske ikke så velspillet men ganske spændende og tempofyldt og selvom  næstformandsholdet var tæt på så kunne formandsholdets stærke defensiv sikre en sikker sejr på 20 – 15.

I næste uge er der også julefrokost og det er vigtigt at jeg får besked om hvem der kommer til denne helt fantastiske begivenhed, som af uforståelige grunde endnu ikke har fundet vej til de landsdækkende nyhedskanaler. husk også at der vil være underholdningsindslag – og at alle jer der har en pokal skal forberede at foreslå en ny kandidat.

besked om julefrokost senest onsdag

 

god weekend

Finn

 

7.2.08
Kære spillere,
Selv i en ferieuge var der 9 friske spillere mødt op til endnu en afgørende kamp. Det betød et 4 mands og et 5 mandshold, det sidste med både formand og næstformand. 4 mandsholdet med de gode langskytter var ikke helt klar i kampens start og kom hurtigt bagud med en håndfuld mål, men med energisk spil, en serie hårde langskud og hurtigt tempo i forsvaret rykkede de ind på formandsholdet ved stillingen 10-10. Men kræfterne til det hurtige spil holdt ikke kampen ud og formandsholdet intensiverede forsvarsarbejdet og fik derfor fordel af kontraspillet med præcise afleveringer og da Lars igen begyndte at lave mål var sejren til det forenede formandshold sikker (19-14) også selvom Kurt lavede et smukt mål i sidste sekund.
Vi ses på torsdag og husk juleafslutningen og prisoverraskelse d. 23.2.

hilsen

Finn

 

2.2.08
Kære spillere,
Torsdagens kamp startede mellem to 5 mands formands- vs. næstformandshold. Næstformandsholdet startede bedst og kom foran med godt spil og holdt et forspring på et par mål. da der var gået godt en ½ time hvor formandsholdet var ved at få initiativet i kampen fik Bent en mindre fiberskade (eller som flere fra formandsholdet antydede, han blev betalt for at kampen afbrudt mens næstformandsholdet var foran). En ommøblering af holdene så hele formandskabet kom på samme 5 mandshold mod de resterende 4 startede så en ny kamp. I starten var der var 5 mandsholdet præget af for meget ledelse og 4 mandsholdet kom foran 8-5 inden 5 mandsholdet fik styr på ledelsesproblemerne og lavede 4 mål i rap, sejrsmålet sat ind af næstformanden til 9-8. Og hele kampen forløb uden sammenstød eller lignende, formanden havde arbejdet på at beherske sin tendens til at spille Peter Møller.

OPRÅB til alle spillerne:
FREDAG d. 22. februar kl. 18 holder vi julefrokost/generalforsamling i det sædvanlige klubhus, GRAPPA , landskronagade.
Så begynd at pudse pokaler og  tænk over nye modtagere af æresbevisningerne.
Oversigt over sidste års uddeling er vedlagt.

Vi ses på torsdag – palle ha sendt afbud, og der var et afbud til (husker ikke hvem)
Finn Hansson

 

24.1.08
Kære spillere,
Formandens come back var imødeset af flere med spænding og det vil også blive husket af flere grunde. Der kunne nu stilles to normale 5 mandshold, et fysisk formands-
hold (se nedenfor) og et tilsvarende næstformandshold, som blev sammensat efter forhandlinger med spillerrepræsentanter. Som næstformanden skrev i sit sidste referat så har formandsholdet manglet ledelse og tabt men det blev der nu rådet bod på. Bortset fra en kort offensiv i starten satte formandskabet (inspireret af håndboldherrerne) en stærk defensiv ind kombineret med hurtigt kontraspil. Med 15 minutter tilbage var stillingen 11-4 til formandsholdet og så skete den begivenhed, som også havde med formandens fysisk tilstedeværelse at gøre. Under en hovedstødsduel om en høj løs bold var formanden så uheldig at ramme Jan på brillerne/øjet med sin albue (men det var ikke en inspiration fra håndbolden). Jan blev groggy og vi afbrød kampen (næstformanden indberetter episoden til FIAF, men vi har desværre ingen vidoe-dokumentation).
Efter et stykke tid kom Jan sig så meget at han ville køre hjem selv, men dog med Lars som ’skygge’.
Sidste nyt fra Jan (som jeg ringede til i morges) er, at bortset fra ømhed omkring øjet og et forventeligt flot farveorgie har han det godt og forventer at spille (måske på hold med formanden!!) næste gang.

 

Så vi ses igen på torsdag

Finn